menu

Welschriesling Bio 2024, Gsellmann

Odrůda
Ryzlink vlašský
Vinařství
Andreas Gsellmann
Ročník
2024
Zbytkový cukr
1,0 g/l
Obsah kyselin
4,9 g/l
SO2 celkem
23 mg/l
Alkohol
12,0 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Rakousko
Vinařská oblast
Burgenland
Podoblast
Neusiedlersee
Vinařská obec
Gols
Půda
dunajský terasový štěrk, písčitohlinité půdy s podílem vápence
Sklizeň
ruční sběr na začátku září 2024
Macerace
6 hodin na slupkách
Fermentace
spontánní v 500 l dřevěných sudech
Zrání
několik měsíců leželo na jemných kalech
Podávat při
12–14 °C

345  vč DPH

+
SKU: 2025000000085 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Suchý, minerální, absolutně čistý – Vlašák, co má šťávu. Od Andyho z Burgenlandu, jak ho známe a chceme pít.

Ručně sklizený začátkem září, hrozny prošly jemným pošlapáním nohama a strávily šest hodin na slupkách. Poté následovala spontánní fermentace – nejdřív v 500-litrovém dubovém sudu, a pak v 1000-litrové amfoře, kde se víno formovalo několik měsíců na jemných kalech.

Lahvovalo se bez filtraces minimem síry a s maximálním respektem k terroiru – z dunajských teras, kde se ve svahu střídá štěrk, písek a vápenec.

Výsledkem je výrazný, nekompromisní vlašák, co má říz, čistotu a charakterVoní po jablkách, v chuti najdete lehkou kořenitostkrásnou kyselinu a naprosto přirozený tah na další skleničku.

🔥 Váš nový oblíbený vlašák, i když chápeme, že to ještě nemůžete vědět.

Vinařství

Vinařství Andreas Gsellmann se nachází v malebné vesnici Gols v rakouském Burgenlandu, kde se jeho historie píše už od 19. století. Dnes hospodaří na 14 hektarech vinic, které se rozprostírají v těsné blízkosti Neziderského jezera. Tento region je známý svými písčitými, jílovitými a vápenitými půdami, které v kombinaci s unikátním mikroklimatem vytvářejí ideální podmínky pro pěstování hroznů.

Vinařství je rodinným podnikem, jehož filozofie spočívá v biodynamickém zemědělství, které klade důraz na respekt k přírodě a udržitelný přístup k vinařství. Hrozny jsou sbírány ručně a fermentace probíhá spontánně, což zajišťuje pravdivý projev terroiru. Vína jsou stabilizována pouze minimálním množstvím síry, pokud je to nezbytně nutné.

S Andreasem jsme se poprvé seznámili na světoznámém festivalu Raw Wine v Paříži, kde nás okamžitě zaujaly nejen jeho vína, ale i myšlenka, která se za nimi skrývá. Andreasovy vína mají dynamickou povahu, která se neustále vyvíjí a mění, jak ve vůni, tak v chuti, což je činí fascinujícími pro všechny milovníky naturálních vín. K tomu přispívá i skutečnost, že vinařství je členem prestižního sdružení Pannobile, které sdružuje devět vizionářských vinařů z Gols, zaměřujících se na nejvyšší kvalitu s důrazem na ekologické a přírodní procesy. Toto sdružení založil právě jeho otec Hans.

Když jsme navštívili Andrease v jeho vinařství a ochutnali vína v jejich přirozeném prostředí, potvrdili jsme si, že jsou stejně skvělá, jak jsme je pamatovali z prvního setkání v Paříži.

Vinice Goldberg, Salzberg a Gabarinza produkují vína s výrazným projevem terroir a nezaměnitelným charakterem. Vína od Andrease Gsellmanna si vybírají restaurace po celém světě – od USA až po Japonsko, což jen potvrzuje výjimečnou kvalitu a talent, který Andreas bezesporu má.

Jeho vína spojují tradiční vinařské techniky s biodynamickým přístupem, jenž klade důraz na přirozené procesy a ekologickou rovnováhu mezi vinařem a přírodou. Každá láhev vypráví příběh rodiny Gsellmannů, která předává své hodnoty z generace na generaci.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Orion 2022 Oranž, Maurer
-
+
+
Celkem
625 
Pokračovat v nákupu