menu

Hibernal 2021, Petr Maradamoravské zemské víno

Odrůda
Hibernal
Vinařství
Vinařství MARADA
Ročník
2021
Přívlastek
moravské zemské víno
Zbytkový cukr
2 g/l
Obsah kyselin
6 g/l
Alkohol
13 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Slovácká
Vinařská obec
Prušánky
Viniční trať
Podkovné
Půda
hluboká spraš
Podávat při
10–12 °C

275  vč DPH

+

11 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000044 Kategorie: ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Hibernal 2021 je další víno od našeho kamaráda Petra Marady, které se pyšní svojí svěžestí a plnou chutí. Vyrábí se z jedné z novějších aromatických odrůd, která je známá svou vynikající jakostí a výraznými ovocnými tóny. Hrozny, z nichž je víno vyrobeno, dosáhly cukernatosti 22 °, což dává vínu krásnou vyváženost.

Ve vůni se objeví jemné tóny rozkvetlé jarní louky a v chuti je víno svěží, plné, s ovocným nádechem. Hibernal je ideální pro ty, kdo mají rádi suchá vína, ale zároveň hledají něco s osobitým a přírodním charakterem.

Pokud máte rádi vína, která skvěle doplní kozí sýr, jehněčí nebo králičí maso, Hibernal je pro vás trefa do černého. Je to víno, které si užijete při každé příležitosti, ať už na zahradní párty nebo jen tak na pohodičku.

Vinařství

Mikulčické vinařství Petra Marady bylo založeno v roce 2006 a od začátku se zaměřuje na výrobu autentických, přírodních vín v bio režimu. Petr je náš dlouholetý přítel a jeden z prvních naturálních vinařů, které jsme do našeho portfolia zařadili a stále ho s radostí držíme. Petr dává přednost čistotě odrůdy a přirozenému procesu výroby, což znamená méně zásahů a více času pro víno, aby se mohlo samo rozvinout. Víno nechává zrát v nerezových tancích nebo v dubových a akátových sudech, červená vína fermentují přirozeně v dřevěných sudech, čímž získávají bohatší strukturu a hloubku.

Petr se specializuje se na suchá vína, která jsou charakteristická svou osobitostí a komplexností. Od roku 2013 vyrábí i šumivá vína, která vznikají metodou sekundární fermentace, podobně jako třeba champagne.

Filosofie Petrova vinařství je easy: „Méně je více“. Hospodaří na 20 ha vinic, kde pěstuje širokou škálu odrůd, mezi které patří např. Sauvignon, Ryzlink vlašský, Pálava, Modrý Portugal a mnoho dalších. Jeho vinice se nachází ve čtyřech viničních tratíchKněžské, Kukvička, Na Strání a Podkovné, a všechny jsou vedeny v bio režimu bez certifikace. Jeho cílem je respektovat přírodu a půdu a přinášet vína, která vyjadřují charakter a krásu moravské krajiny.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu