menu

Welschriesling Bio 2024, Gsellmann

Odrůda
Ryzlink vlašský
Vinařství
Andreas Gsellmann
Ročník
2024
Zbytkový cukr
1,0 g/l
Obsah kyselin
4,9 g/l
SO2 celkem
23 mg/l
Alkohol
12,0 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Rakousko
Vinařská oblast
Burgenland
Podoblast
Neusiedlersee
Vinařská obec
Gols
Půda
dunajský terasový štěrk, písčitohlinité půdy s podílem vápence
Sklizeň
ruční sběr na začátku září 2024
Macerace
6 hodin na slupkách
Fermentace
spontánní v 500 l dřevěných sudech
Zrání
několik měsíců leželo na jemných kalech
Podávat při
12–14 °C

345  vč DPH

+
SKU: 2025000000085 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Suchý, minerální, absolutně čistý – Vlašák, co má šťávu. Od Andyho z Burgenlandu, jak ho známe a chceme pít.

Ručně sklizený začátkem září, hrozny prošly jemným pošlapáním nohama a strávily šest hodin na slupkách. Poté následovala spontánní fermentace – nejdřív v 500-litrovém dubovém sudu, a pak v 1000-litrové amfoře, kde se víno formovalo několik měsíců na jemných kalech.

Lahvovalo se bez filtraces minimem síry a s maximálním respektem k terroiru – z dunajských teras, kde se ve svahu střídá štěrk, písek a vápenec.

Výsledkem je výrazný, nekompromisní vlašák, co má říz, čistotu a charakterVoní po jablkách, v chuti najdete lehkou kořenitostkrásnou kyselinu a naprosto přirozený tah na další skleničku.

🔥 Váš nový oblíbený vlašák, i když chápeme, že to ještě nemůžete vědět.

Vinařství

Vinařství Andreas Gsellmann se nachází v malebné vesnici Gols v rakouském Burgenlandu, kde se jeho historie píše už od 19. století. Dnes hospodaří na 14 hektarech vinic, které se rozprostírají v těsné blízkosti Neziderského jezera. Tento region je známý svými písčitými, jílovitými a vápenitými půdami, které v kombinaci s unikátním mikroklimatem vytvářejí ideální podmínky pro pěstování hroznů.

Vinařství je rodinným podnikem, jehož filozofie spočívá v biodynamickém zemědělství, které klade důraz na respekt k přírodě a udržitelný přístup k vinařství. Hrozny jsou sbírány ručně a fermentace probíhá spontánně, což zajišťuje pravdivý projev terroiru. Vína jsou stabilizována pouze minimálním množstvím síry, pokud je to nezbytně nutné.

S Andreasem jsme se poprvé seznámili na světoznámém festivalu Raw Wine v Paříži, kde nás okamžitě zaujaly nejen jeho vína, ale i myšlenka, která se za nimi skrývá. Andreasovy vína mají dynamickou povahu, která se neustále vyvíjí a mění, jak ve vůni, tak v chuti, což je činí fascinujícími pro všechny milovníky naturálních vín. K tomu přispívá i skutečnost, že vinařství je členem prestižního sdružení Pannobile, které sdružuje devět vizionářských vinařů z Gols, zaměřujících se na nejvyšší kvalitu s důrazem na ekologické a přírodní procesy. Toto sdružení založil právě jeho otec Hans.

Když jsme navštívili Andrease v jeho vinařství a ochutnali vína v jejich přirozeném prostředí, potvrdili jsme si, že jsou stejně skvělá, jak jsme je pamatovali z prvního setkání v Paříži.

Vinice Goldberg, Salzberg a Gabarinza produkují vína s výrazným projevem terroir a nezaměnitelným charakterem. Vína od Andrease Gsellmanna si vybírají restaurace po celém světě – od USA až po Japonsko, což jen potvrzuje výjimečnou kvalitu a talent, který Andreas bezesporu má.

Jeho vína spojují tradiční vinařské techniky s biodynamickým přístupem, jenž klade důraz na přirozené procesy a ekologickou rovnováhu mezi vinařem a přírodou. Každá láhev vypráví příběh rodiny Gsellmannů, která předává své hodnoty z generace na generaci.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
CHARDONNAY 2021 EXEMPEL BIO, BÍLÉ SUCHÉ, GSELLMANN
-
+
+
Celkem
550 
Pokračovat v nákupu