menu

Červená vína

Červená vína

Červená vína se vyrábějí z modrých odrůd vinné révy a jejich barva se pohybuje od světle rubínové až po tmavě granátovou. Odstín i intenzita barvy závisí na odrůdě hroznů, délce macerace a způsobu zrání.

Podle zbytkového cukru dělíme červená vína na suchá, polosuchá, polosladká a sladká.

V The Vino nabízíme výhradně naturální, biodynamická a organická vína, která se vyrábějí tradičními postupy s minimálními zásahy. Velkou roli v charakteru vína hraje způsob zrání – některá zrají v nerezových tancích, aby si uchovala ovocnost a svěžest, jiná dozrávají v dřevěných sudech (například typu barrique), což jim dodává strukturu a komplexnost. Některá červená vína mohou zrát i v hliněných nádobách, což jim propůjčuje jedinečný charakter.

Červená vína se nejlépe podávají při teplotě 12–18 °C – lehčí a ovocná vína chladnější, plnější a strukturovaná naopak teplejší. Skvěle se hodí k červenému masu, zvěřině, vyzrálým sýrům, ale jejich kombinace s jídlem je velmi individuální.

Mezi nejznámější odrůdy červených vín patří například Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Pinot Noir, Primitivo nebo Modrý Portugal, ale v naší nabídce najdete mnoho dalších jedinečných vín, která vám rádi doporučíme.

Řadit dle

Cukernatost

Odrůda

Vinařství

Země

Zobrazeno 1. – 16. z 28 výsledků

Nejprodávanější

Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
28
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu