menu

Modrý Portugal 2016, červené suché, Maradamoravské zemské víno

Odrůda
Modrý Portugal
Vinařství
Vinařství MARADA
Ročník
2016
Přívlastek
moravské zemské víno
Zbytkový cukr
1 g/l
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Slovácka
Vinařská obec
Mikulčice
Viniční trať
Šibeniční vrch

245  vč DPH

+

9 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2023000000020 Kategorie: ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Bio hrozny naturálního Modrého Portugalu z vinařství Marada z Mikulčic byly vypěstovány na trati Šibeniční vrch. Jde o víno, které budou vyhledávat příznivci animálních tónů. Když ale prvotní aroma připomínající kůži odezní a víno se otevře, objeví se tóny lesních plodů, například ostružin a borůvek.

K tomuhle si holt někdo bude hledat cestu déle, a někdo zabloudí a nenajde ji vůbec! Dobře to dopadlo s naším kamarádem Václavem, autorem těchto řádků a milovníkem klasických červených odrůd z vinic Francie a Itálie. Když otevřel první láhev tohoto vína, zpozorněl, protože z něj ucítil závan korku; pro srovnání odzátkoval druhou flašku a se zděšením zjistil, že cítí to samé. Nedalo se nic dělat a musel vypít obě. Avšak ještě než se dobral posledního doušku, zjistil, že víno je nejen v pořádku, ale dokonce v naprostém pořádku

Plyne z toho ponaučení, že toto zkrátka překvapí i ty nejzkušenější; tak se nebojte výzev a pojďte zkusit něco nového! 

Vinařství

Mikulčické vinařství Petra Marady bylo založeno v roce 2006 a od začátku se zaměřuje na výrobu autentických, přírodních vín v bio režimu. Petr je náš dlouholetý přítel a jeden z prvních naturálních vinařů, které jsme do našeho portfolia zařadili a stále ho s radostí držíme. Petr dává přednost čistotě odrůdy a přirozenému procesu výroby, což znamená méně zásahů a více času pro víno, aby se mohlo samo rozvinout. Víno nechává zrát v nerezových tancích nebo v dubových a akátových sudech, červená vína fermentují přirozeně v dřevěných sudech, čímž získávají bohatší strukturu a hloubku.

Petr se specializuje se na suchá vína, která jsou charakteristická svou osobitostí a komplexností. Od roku 2013 vyrábí i šumivá vína, která vznikají metodou sekundární fermentace, podobně jako třeba champagne.

Filosofie Petrova vinařství je easy: „Méně je více“. Hospodaří na 20 ha vinic, kde pěstuje širokou škálu odrůd, mezi které patří např. Sauvignon, Ryzlink vlašský, Pálava, Modrý Portugal a mnoho dalších. Jeho vinice se nachází ve čtyřech viničních tratíchKněžské, Kukvička, Na Strání a Podkovné, a všechny jsou vedeny v bio režimu bez certifikace. Jeho cílem je respektovat přírodu a půdu a přinášet vína, která vyjadřují charakter a krásu moravské krajiny.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu