menu

Cuveé Signature 2022, Bystřickýmoravské zemské

Odrůda
Cabernet Moravia 50%, Dornfelder 20% a Frankovka 30%
Vinařství
Vinařství Bystřický
Ročník
2022
Přívlastek
moravské zemské
Zbytkový cukr
0,4 g/l
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Bořetice
Viniční trať
Nad Zahrady
Půda
vápencová spraš
Stáří keřů
15 let
Macerace
30 dnů
Zrání
12 měsíců dubový sud
Vyrobeno lahví
1 400 ks
Podávat při
14 - 16 °C

420  vč DPH

+

1 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000048 Kategorie: ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Poprvé jsme toto cuvée ochutnali při degustaci u nás v The Vino v Malešicích – a přesně taková kombinace odrůd typických pro Modrohorskou oblast nám v nabídce chyběla.

Cabernet Moravia (50 %), Dornfelder (20 %) a Frankovka (30 %). Tři odrůdy, tři charaktery – a ve Vojtově podání to celé perfektně funguje. Hrozny macerovaly tři týdny, fermentace probíhala spontánně, víno potom zrálo 12 měsíců v použitých dubových sudech.

Výsledkem je šťavnaté, vyvážené a skvěle pitelné červené, které stojí na krásné ovocné lince, s tóny tmavého bobulového ovoce, lesních plodů a jemného koření. V chuti je svěží, s příjemnou kyselinou, středním tělem a velmi čistým projevem.

Červené, co vás chytne hned první sklenkou a drží pozornost do poslední kapky. Není proč váhat, tohle prostě chcete ochutnat.

Vinařství

Vojta s Aničkou dělají jen červená vína – a dělají je v Bořeticích, kde se modrým odrůdám daří možná nejlépe v celé jižní Moravě. Na svých čtyřech hektarech vinic, vysazených převážně na sprašové černozemi, se věnují odrůdám jako Frankovka, Svatovavřinecké a Cabernet Sauvignon a dalším. Právě půda dává vínům plnost, zemitost a charakter. V jejich sklepě zrají všechna vína výhradně ve dřevěných sudech.

Ročně naplní jen 9 až 10 tisíc lahví – vědomě drží produkci nízko, aby vína byla extraktivní, plná a přesně taková, jaká je sami chtějí pít. Každá lahev je promyšlená, poctivá a čistá.

Hospodaří v biodynamickém režimu – používají pouze bylinné výluhy a přírodní přípravky. Jak říká Vojta: „Nejlepší je starat se o vinohrad bez herbicidů, pesticidů a jakýchkoliv přidaných látek – jak na listovou plochu, tak do půdy.“

Když k nám Vojta dorazil do The Vino v Malešicích na první degustaci, vína mluvila za něj – a řekla nám úplně všechno. A stejně rychle jsme si sedli i my – jako kamarádi, co se neviděli pár let. Než jsme se nadáli, seděli jsme už u něj ve sklepě v Bořeticích se sklenkou v ruce a výrazem „jo, přesně sem patříme“. Znovu jsme ochutnali všechna vína a nechtělo se nám zpátky. Je to sklep, kde vám víno šeptá, že už nikam nespěcháte. A dřevo to jen tiše potvrdí.

Vojta dělá vína, která mají hloubku, ale nepotřebují se předvádět – přesně jako on. Do našeho výběru přibyl nedávno, ale zapadl hned. Vojta prostě ví, jak udělat víno, které nám z regálů mizí podezřele rychle. A my se tomu vůbec nedivíme.

Ochutnejte jejich červené skvosty – a připravte se na to, že se k těmto vínům budete chtít vracet. Stejně jako my se vracíme k Vojtovi s Aničkou do sklepa.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu