menu

Červená vína

Červená vína with Odrůda Frankovka and Vinařství Vinařství Bystřický

Červená vína se vyrábějí z modrých odrůd vinné révy a jejich barva se pohybuje od světle rubínové až po tmavě granátovou. Odstín i intenzita barvy závisí na odrůdě hroznů, délce macerace a způsobu zrání.

Podle zbytkového cukru dělíme červená vína na suchá, polosuchá, polosladká a sladká.

V The Vino nabízíme výhradně naturální, biodynamická a organická vína, která se vyrábějí tradičními postupy s minimálními zásahy. Velkou roli v charakteru vína hraje způsob zrání – některá zrají v nerezových tancích, aby si uchovala ovocnost a svěžest, jiná dozrávají v dřevěných sudech (například typu barrique), což jim dodává strukturu a komplexnost. Některá červená vína mohou zrát i v hliněných nádobách, což jim propůjčuje jedinečný charakter.

Červená vína se nejlépe podávají při teplotě 12–18 °C – lehčí a ovocná vína chladnější, plnější a strukturovaná naopak teplejší. Skvěle se hodí k červenému masu, zvěřině, vyzrálým sýrům, ale jejich kombinace s jídlem je velmi individuální.

Mezi nejznámější odrůdy červených vín patří například Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Pinot Noir, Primitivo nebo Modrý Portugal, ale v naší nabídce najdete mnoho dalších jedinečných vín, která vám rádi doporučíme.

Řadit dle

Cukernatost

Odrůda

Vinařství

Země

Showing all 3 results

Nejprodávanější

Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
3
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu