menu

Sekt Sauvignon, Bystřickýmoravské zemské

Odrůda
Sauvignon Blanc
Vinařství
Vinařství Bystřický
Ročník
2024
Přívlastek
moravské zemské
Zbytkový cukr
1,0 g/l
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Kobylí
Viniční trať
Nivky
Půda
písčito-hlinitá
Stáří keřů
15 let
Macerace
1 den
Zrání
6 měsíců dubový sud
Vyrobeno lahví
650 ks
Podávat při
6–8 °C

595  vč DPH

+

28 a více ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000051 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Elegantní bubliny z rukou Vojty Bystřického, které vás dostanou hned první sklenkou. Tento sekt jsme si zamilovali pro jeho čistotu, živost a lehkost. Je to víno, které se pije samo – ale přitom nezapadne.

Vyrobený ze Sauvignonu Blanc z viniční trati Nívky v Kobylí. Hrozny prošly jednodenní macerací a víno zrálo 6 měsíců v sudu, což mu dodalo jemnost, lehkou texturu a hloubku.

Ve vůni a chuti se objevují tóny citrusů, bílých květů a jemného koření, doprovázené čistým, svěžím perlením. Nic zbytečně nevyčnívá – všechno tu má své místo.

Skvělý parťák k listovým salátům s čerstvým kozím sýrem. Sekt, který jasně ukazuje, jak má chutnat vyvážená elegance.

Vyrobeno pouze 650 lahví – takže se jedná o opravdovou limitku...

Vinařství

Vojta s Aničkou dělají jen červená vína – a dělají je v Bořeticích, kde se modrým odrůdám daří možná nejlépe v celé jižní Moravě. Na svých čtyřech hektarech vinic, vysazených převážně na sprašové černozemi, se věnují odrůdám jako Frankovka, Svatovavřinecké a Cabernet Sauvignon a dalším. Právě půda dává vínům plnost, zemitost a charakter. V jejich sklepě zrají všechna vína výhradně ve dřevěných sudech.

Ročně naplní jen 9 až 10 tisíc lahví – vědomě drží produkci nízko, aby vína byla extraktivní, plná a přesně taková, jaká je sami chtějí pít. Každá lahev je promyšlená, poctivá a čistá.

Hospodaří v biodynamickém režimu – používají pouze bylinné výluhy a přírodní přípravky. Jak říká Vojta: „Nejlepší je starat se o vinohrad bez herbicidů, pesticidů a jakýchkoliv přidaných látek – jak na listovou plochu, tak do půdy.“

Když k nám Vojta dorazil do The Vino v Malešicích na první degustaci, vína mluvila za něj – a řekla nám úplně všechno. A stejně rychle jsme si sedli i my – jako kamarádi, co se neviděli pár let. Než jsme se nadáli, seděli jsme už u něj ve sklepě v Bořeticích se sklenkou v ruce a výrazem „jo, přesně sem patříme“. Znovu jsme ochutnali všechna vína a nechtělo se nám zpátky. Je to sklep, kde vám víno šeptá, že už nikam nespěcháte. A dřevo to jen tiše potvrdí.

Vojta dělá vína, která mají hloubku, ale nepotřebují se předvádět – přesně jako on. Do našeho výběru přibyl nedávno, ale zapadl hned. Vojta prostě ví, jak udělat víno, které nám z regálů mizí podezřele rychle. A my se tomu vůbec nedivíme.

Ochutnejte jejich červené skvosty – a připravte se na to, že se k těmto vínům budete chtít vracet. Stejně jako my se vracíme k Vojtovi s Aničkou do sklepa.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Ryzlink 2021 Pét-Nat, Petr Marada
-
+
+
Celkem
315 
Pokračovat v nákupu