menu

Quasi Crémant 2021/2022, Koráb – Živá horamoravské zemské víno

Odrůda
Ryzlink rýnský, Chardonnay
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2021-2022
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
10% obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Boleradice
Podávat při
6–8 °C

585  vč DPH

+

10 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000070 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Víno, co má svěžest, eleganci a balanc. Quasi Crémant vznikl sekundární fermentací v lahvi, která mu dává jemné, krémové perlení a velmi slušný tlak – zkrátka bubliny, co mají charakter a drží formu.

V cuvée najdete Ryzlink a Chardonnay – a jejich souhra stojí za to. Ryzlink přináší jemně oxidativní charakter, lehkou zralost a tón oříšku. Chardonnay zase čistotu, svěžest a rovnováhu. Dohromady to vytváří víno, které je vyvážené, vrstevnaté a zapamatovatelné.

Když jsme ho ochutnali u Petra ve sklepě v Boleradicích, s celým týmem The Vino, bylo okamžitě jasno: tohle víno potřebujeme. Někdy to prostě poznáš na první doušek.

Ideální na přípitek, ale skvěle funguje i k jídlu – třeba k ústřicím, nebo i k sušenému masu, které nám k němu Petr naservíroval. (Jo, ulomil jsem si u toho kus osmičky. Ale nechat to víno na stole by bolelo víc.) Tohle víno prostě neunaví, zato baví víc než večírek, kam jste šli jen na chvíli a zůstali do rána.

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Sekt Sauvignon, Bystřický
-
+
+
Celkem
595 
Pokračovat v nákupu