menu

GreenLink Cuvée 2023, Režnýmoravské zemské víno

Odrůda
Veltlínské zelené 70%, Ryzlink rýnský 30%
Vinařství
Vinařství Tomáš Režný
Ročník
2023
Přívlastek
moravské zemské víno
Zbytkový cukr
2,94 g/l
Obsah kyselin
5,92 g/l
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Bořetice
Viniční trať
Kraví hora / Čtvrtě
Půda
hlinitopísčitá / sprašová
Sklizeň
září 2023
Stáří keřů
63 let
Macerace
2 dní
Fermentace
primární kvašení v dubovém sudu
Zrání
10 měsíců v dubovém sudu
Vyrobeno lahví
1 150 ks
Podávat při
10–12 °C

430  vč DPH

+

41 a více ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000054 Kategorie: ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Tuhle pecku jsme si zamilovali hned při první degustaci u nás v The Vino – a nebyl jsem to jen já, ale celá naše crew. Pár týdnů nato jsme ho ochutnávali i u Toma ve sklepě – a zážitek se jen potvrdil.

A zákazníci to zřejmě vnímají podobně – na naší poslední degustaci v Martinickém paláci na Pražském hradě to byla bez debat hvězda večera.

GreenLink je cuvée 70 % Veltlínského zeleného a 30 % Ryzlinku rýnského.

Hrozny macerovaly 2 dny na slupkách, fermentace probíhala spontánně a víno následně zrálo 10 měsíců v dubovém sudu.

Výsledek? Dokonale pitelné s jemnou kyselinkou, krásně zakulacené díky sudu – lehký dotek dřeva, který vínu přidává eleganci a hloubkuElegantní, sametové, vyvážené.

Skvělé k lehkým pokrmům, k posezení s přáteli nebo rovnou na menší mejdan. Ale pozor – mizí šíleně rychle. Zkušenost mluví za nás.

Vinařství

Tomáš je náš přítel a vinař, který působí v Bořeticích ve Velkopavlovické podoblasti – v kraji, kde víno není trend, ale součást života. Na čtyřech hektarech vinohradů se věnuje výrobě naturálních vín s takovou lehkostí a precizností, že vás to při první sklence zarazí.

Jeho vinohrady leží na třech typech půd – písčité, hlinitopísčité a černozemi. Každá přidává vínům něco jiného – lehkost, zemitost, strukturu. Co je ale spojuje? Zrání v sudu. Ať už jde o bílé, oranžové nebo červené, dubové i akátové dřevo dává vínům charakter a hloubku.

V roce 2023 získal oficiální biocertifikaci a dalším krokem je certifikace Demeter, ke které směřuje. Chemii na vinici nečekejte – Tomáš si připravuje vlastní bylinné výluhy, často z čajů, které podporují zdraví révy, aniž by zatěžovaly vína ve sklepě.

Jeho vína kvasí spontánně, bez filtrace, bez čerpadel. Lahvuje gravitačně přímo ze sudů, s minimem síry – jen tolik, kolik je potřeba, aby víno zůstalo samo sebou.

Ať už si nalijete jeho Frankovku, Ryzlink rýnský, Dunaj nebo bubliny, vždycky dostanete víno, které má energii a naprostou čistotu projevu. A pokud chcete víno, které je svěží, ale nic mu nechybí, zkuste jeho Greenlink – veltlín s ryzlinkem v tom nejlepším světle.

Tomáš se s každým ročníkem posouvá výš – a není divu, že si jeho vín začínají všímat i špičkové restaurace v zahraničí. O to víc nás těší, že jsme si k němu našli cestu dřív, než si ho začali půjčovat sommeliéři po Evropě.

Děkujeme ti, Tomáši, že jsi nám dal možnost objevit krásu vín z Bořetic v jejich nejčistší podobě. Respektujeme tě nejen jako vinaře, ale především jako člověka, který svou vášní dokáže posouvat hranice a přinášet radost do každé sklenky.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu