menu

Quasi Crémant 2021/2022, Koráb – Živá horamoravské zemské víno

Odrůda
Ryzlink rýnský, Chardonnay
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2021-2022
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
10% obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Boleradice
Podávat při
6–8 °C

585  vč DPH

+

10 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000070 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Víno, co má svěžest, eleganci a balanc. Quasi Crémant vznikl sekundární fermentací v lahvi, která mu dává jemné, krémové perlení a velmi slušný tlak – zkrátka bubliny, co mají charakter a drží formu.

V cuvée najdete Ryzlink a Chardonnay – a jejich souhra stojí za to. Ryzlink přináší jemně oxidativní charakter, lehkou zralost a tón oříšku. Chardonnay zase čistotu, svěžest a rovnováhu. Dohromady to vytváří víno, které je vyvážené, vrstevnaté a zapamatovatelné.

Když jsme ho ochutnali u Petra ve sklepě v Boleradicích, s celým týmem The Vino, bylo okamžitě jasno: tohle víno potřebujeme. Někdy to prostě poznáš na první doušek.

Ideální na přípitek, ale skvěle funguje i k jídlu – třeba k ústřicím, nebo i k sušenému masu, které nám k němu Petr naservíroval. (Jo, ulomil jsem si u toho kus osmičky. Ale nechat to víno na stole by bolelo víc.) Tohle víno prostě neunaví, zato baví víc než večírek, kam jste šli jen na chvíli a zůstali do rána.

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Millesimato Rosè Brut Prosecco DOC 2022, Mani Sagge
-
+
+
Celkem
285 
Pokračovat v nákupu