menu

Victor Pét-Nat 2024, Bikicki

Odrůda
Sauvignon Blanc
Vinařství
Bikicki
Ročník
2024
Zbytkový cukr
7,2 g/l
Obsah kyselin
5,8 g/l
SO2 celkem
9 mg/l
Alkohol
13 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Srbsko
Vinařská oblast
Srem
Podoblast
Sremski Karlovci (Fruška Gora)
Vinařská obec
Banoštor
Půda
kambisol a vertisol
Sklizeň
ruční sběr, 4.srpna
Stáří keřů
13 let
Fermentace
byla dokončena přímo v lahvi
Zrání
9 měsíců na kalech, bez odstřelu kalů (undisgorged)
Vyrobeno lahví
2 380 lahví, číslovaných
Podávat při
8 - 12 ˚C
Konzumace
2025 - 2028

425  vč DPH

+

58 a více ks ihned k odeslání

Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

PÉT-NAT ze Srbska, jaký tady ještě nebyl. Od Djordje Bikicki – vinaře, jehož lahve najdete ve výběru michelinských restaurací. A z Fruška Gory až k vám domů? V ČR jedině u nás. Jako kdyby vám víno samo zaklepalo na dveře.

Victor vzniká z jednoodrůdového Sauvignon Blancu z vinice Milino Hill v oblasti Fruška Gora, jen 2 km od Dunaje. Keře jsou staré 13 let a rostou v půdách bohatých na minerály – kambisol a vertisol – s ideální jihozápadní orientací. Hrozny se sklízely ručně, při plné aromatické zralosti, v chladném ranním čase.

Ve sklepě dostává víno absolutní volnost. Proběhla spontánní fermentace bez jakýchkoliv zásahů, víno nebylo filtrováno, a kal nebyl odstřelen. Lahvovalo se ještě během kvašení – tedy metodou rurale – a dalších 9 měsíců zrálo na kalech.

Výsledkem je PÉT-NAT s výrazným aroma zralého ovoce – broskvový koláč, jablečný kompot, citrusy. V chuti hebký, šťavnatý a kulatý, s jemnou sladkostí a citrusovou kyselinou, která drží víno v krásné rovnováze. 

Victor 2024 ukazuje, co všechno může PÉT-NAT být. Nejen osvěžující, ale i kultivovaný, vrstevnatý a výjimečný.

Pouze 2 380 číslovaných lahví. A jedna z nich může být u vás. Pokud si pospíšíte.

Vinařství

„We don't measure it, we just taste it,“ říká Djordje Bikicki, vinař z vesnice Banoštor, jen kousek od národního parku Fruška Gora. Tento výrok skvěle vystihuje přístup, který Djordje vkládá do každé lahve vína. Vinařství Bikicki je součástí dlouholeté srbské tradice naturální výroby vín, kde víno není produktem technických výpočtů, ale přírodních procesů, které Djordje s úctou a respektem sleduje.

Poprvé jsme se setkali s Djordjem na světoznámém festivalu Raw Wine v Paříži, kde nás ohromil svým Tramínem Moma v originální keramické lahvi. Tento vstupní vzorek nás okamžitě utvrdil v tom, že vína, jako jsou ta jeho, nám sakra chybí. A protože jsme chtěli tento zážitek prohloubit, rozhodli jsme se, že se ještě v témže roce vydáme přímo do srbského Banoštoru, abychom prozkoumali Djordjeho organické hospodářství, které nás uchvátilo svou jednoduchostí a krásou.

Na osmihektarovém vinařství Bikicki, které je doslova v srdci přírody, se vína tvoří přirozeným způsobem, bez umělých technických zásahů. Tento přístup je to, co nás na naturálních vínech tolik baví – jejich autentičnost, spontánnost a schopnost neustále překvapovat, což činí každou láhev jedinečnou. A právě Djordjeho vína nás přesvědčila nejen díky jeho netechnickému pohledu na svět, ale především tím, že jsou zkrátka naprosto lahodná.

Vinařství Bikicki, které vzniklo v roce 2013 a na trhu se vína objevují od roku 2017, se pyšní spoluprací s renomovaným vinařem Oszkárem Maurerem, který se stará o práci ve sklepě, bez zásahů a s minimálním využitím síry. Tato filozofie a styl přinášejí vína plná vyváženosti, elegance a osobitého charakteru.

Jsme velmi hrdí, že právě my můžeme tato úžasná vína představit na českém trhu. Vína, která si našla cestu do těch nejlepších restaurací po celém světě, si nyní můžete pohodlně objednat z našeho e-shopu a nechat si je doručit po celé ČR. A pokud máte chuť, rádi vás přivítáme přímo u nás a nabídneme vám skleničku těchto výjimečných vín.

 

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu