menu

The Red Fox, Pét-Nat, Režnýmoravské zemské víno

Odrůda
Field blend: Neuburské, Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, André, Frankovka
Vinařství
Vinařství Tomáš Režný
Ročník
2023
Přívlastek
moravské zemské víno
Zbytkový cukr
2,45 g/l
Obsah kyselin
5,75 g/l
Alkohol
10,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Bořetice
Viniční trať
Čtvrtě
Půda
sprašová
Sklizeň
září 2023
Stáří keřů
29 let
Fermentace
metoda ancestrale
Zrání
6 měsíců na lahvi
Vyrobeno lahví
900 ks
Podávat při
4°C

420  vč DPH

+

13 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000057 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Tomáš to zase trefil. RED FOX není pro každého – ale pokud vás baví vína s charakterem, co si neříkají o pozornost, a stejně ji dostanou… pak víte, o čem mluvíme.

Pet-Nat ze 50 % bílých a 50 % červených hroznů, dokvašený v lahvi, bez přidané síry, bez filtrace, bez přikrášlování. Jen čistý rukopis – jak to má Tom rád.

Ve skleničce lehce kouřové tóny, tmavší ovoce, jemná tříslovina a perlení, co neurazí patro ani ego. Strukturované, osobité a přitom srozumitelné. Lišák, co vám na začátku večera nenápadně převrátí program.

Servírujte pořádně podchlazené. Ideální k tvrdším sýrům nebo k čemukoliv, co si zaslouží víno, které není pozadí – ale hlavní role. Protože někdy se stačí napít – a všechno ostatní je pouze zbytečný text.

Vinařství

Tomáš je náš přítel a vinař, který působí v Bořeticích ve Velkopavlovické podoblasti – v kraji, kde víno není trend, ale součást života. Na čtyřech hektarech vinohradů se věnuje výrobě naturálních vín s takovou lehkostí a precizností, že vás to při první sklence zarazí.

Jeho vinohrady leží na třech typech půd – písčité, hlinitopísčité a černozemi. Každá přidává vínům něco jiného – lehkost, zemitost, strukturu. Co je ale spojuje? Zrání v sudu. Ať už jde o bílé, oranžové nebo červené, dubové i akátové dřevo dává vínům charakter a hloubku.

V roce 2023 získal oficiální biocertifikaci a dalším krokem je certifikace Demeter, ke které směřuje. Chemii na vinici nečekejte – Tomáš si připravuje vlastní bylinné výluhy, často z čajů, které podporují zdraví révy, aniž by zatěžovaly vína ve sklepě.

Jeho vína kvasí spontánně, bez filtrace, bez čerpadel. Lahvuje gravitačně přímo ze sudů, s minimem síry – jen tolik, kolik je potřeba, aby víno zůstalo samo sebou.

Ať už si nalijete jeho Frankovku, Ryzlink rýnský, Dunaj nebo bubliny, vždycky dostanete víno, které má energii a naprostou čistotu projevu. A pokud chcete víno, které je svěží, ale nic mu nechybí, zkuste jeho Greenlink – veltlín s ryzlinkem v tom nejlepším světle.

Tomáš se s každým ročníkem posouvá výš – a není divu, že si jeho vín začínají všímat i špičkové restaurace v zahraničí. O to víc nás těší, že jsme si k němu našli cestu dřív, než si ho začali půjčovat sommeliéři po Evropě.

Děkujeme ti, Tomáši, že jsi nám dal možnost objevit krásu vín z Bořetic v jejich nejčistší podobě. Respektujeme tě nejen jako vinaře, ale především jako člověka, který svou vášní dokáže posouvat hranice a přinášet radost do každé sklenky.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu