menu

Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023, Petr Koráb – Živá horamoravské zemské víno

Odrůda
Sauvignon Blanc
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2023
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Podávat při
6–8 °C

365  vč DPH

+

6 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000038 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023 je aromatické, mírně perlivé víno, které vzniklo metodou carbonické macerace. Co nás na vínech od Petra Korába baví nejvíce? Že jsou vždy jiná, ale přesto skvělá! U tohoto vína opět ukazuje svůj talent v technice Pét-Nat, kdy nechal hrozny Sauvignonu blanc nejprve macerovat v celých bobulích, což znamená, že fermentace probíhala přímo v uzavřené nádobě, kde vznikla nádherná ovocná a jemně kořenitá aromata.

Po maceraci Petr víno nalahvoval během fermentace, kde se víno nechalo fermentovat až do sucha, následně dozrávalo na kalech. Pro vyšší čistotu a jiskrnost víno odstřelil, což znamená, že je opravdu čisté. Výsledkem je víno, které je s výraznou aromatickou komplexností a jemnou perlivostí, které skvěle doplňuje charakteristický projev Sauvignonu blanc.

Pokud hledáte svěží, aromatické víno s vynikající živostí a komplexitou, Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023 bude rozhodně dobrou volbou. S každým douškem přináší unikátní zážitek a ukazuje krásu přírodní vinifikace.

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Prosecco DOC Millesimato Extra Dry 2022, Mani Sagge
-
+
+
Celkem
285 
Pokračovat v nákupu