menu

BABBA 3 ORANŽ, MAURER

Odrůda
Furmint, Mézes Fehér, Sremska Zelenika, Ryzlink vlašský
Vinařství
Oszkár Maurer
Ročník
2020 - 2021 - 2022
Zbytkový cukr
0,75 g/l
Obsah kyselin
7,43 g/l
Alkohol
13,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Srbsko
Vinařská oblast
Srem a Subotica
Podoblast
Sremski Karlovci (Fruška Gora)
Půda
písčitá, sprašová, jílovitá, vápenitá, sedimentární kameny, sopečné horniny.
Stáří keřů
56 let, 18 let, 17 let
Macerace
3 krátké cykly na slupkách
Zrání
3 roky v dubových sudech
Vyrobeno lahví
1736 ks
Podávat při
12-14 °C

595  vč DPH

+

22 a více ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000033 Kategorie: , , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Příběh vína Babba 3 od srbského vinaře Oszkára Maurera je spojený s vinařským experimentem i mytologií – takové spojení jsme u žádného jiného vinaře ještě nezažili. Oszkár je výjimečný nejen svým přístupem, ale i výslednými víny, čehož si všimlo i několik světoznámých michelinských restaurací, které jeho vína párují se svými důmyslnými pokrmy. I vy si ho můžete vychutnat s jídlem, i když třeba nevaříte jako kuchařská superstar.

Babba 3 dostalo název po sumerské bohyni plodnosti a vznikalo tři roky po sobě – každý rok probíhala samostatná fermentace, přičemž každý rok macerovalo na slupkách z nově sklizených hroznů. První rok byl použit Furmint, druhý rok přibily Mézes Fehér a Sremska Zelenika a třetí rok Grašac (Ryzlink vlašský).

Tato metoda je velmi náročná a riskantní, protože každá další fermentace může přinést nečekané změny. Ale Oszkár, jako průkopník balkánského naturálního vinařství, se s tím popral - a výsledek je fantastický. Babba 3 je hluboce komplexní oranžové víno s hlubokými tóny sušeného ovoce, medu, oříšků a minerální svěžestí. Zrálo tři roky ve starých sudech a jeho struktura i charakter ho řadí mezi skutečné originály. Je to víno pro milovníky autentických vinařských příběhů a odvážných metod. Není však složité ani těžkopádné – naopak se pije přímo nádherně.

Vinařství

„Víno není jen nápoj, je to příběh místa, odkud pochází.“

Oszkar Maurer, jeden z nejuznávanějších vinařů střední Evropy, je opravdovým mistrem svého řemesla. Jeho vína nejsou jen o tradici, ale o skutečném umění. Každá láhev nese charakter regionu, hluboký respekt k přírodním procesům a inovace, které posouvají hranice naturálního vinařství.

Oszkar je jedním z průkopníků naturálních vín, který inspiruje mladší generace vinařů a aktivně propaguje vinařskou tradici panonské pánve, jednoho z nejstarších vinařských regionů v Evropě. Jeho vína jsou oceňována po celém světě a najdete je na vinných lístcích těch nejlepších michelinských restaurací, včetně ikonické Nomy v Kodani. Vína Oszkara Maurera si oblíbili someliéři a milovníci vína nejen v Evropě a USA, ale také v Asii.

Oszkarovy vinice se rozkládají na 16 hektarech v srbských oblastech Srem a Subotica. Každé víno vzniká z odrůd, které jsou autochtonní – tedy původní, zakořeněné v této oblasti po staletí. V Sremu, na svazích pohoří Fruška Gora, se rozkládá 9 hektarů vinic, kde se pěstují bílé odrůdy jako Sremská zelenika, Furmint, Bakator a Tamjanika, spolu s červenými Kadarka a Frankovka. Submediteránní klima, bohatá půda plná minerálů a více než 200 slunečných dní ročně dávají vzniknout vínům s jedinečnou mineralitou a vyváženou kyselostí.

Na vinicích v Subotici, kde se nachází některé z nejstarších keřů révy v regionu, pěstuje Oszkar například 142 let starou Kadarku, Kevedinku nebo Bakator. Písčitá půda a dlouhá historie těchto vinic propůjčují vínům neuvěřitelnou hloubku a jedinečný charakter.

Oszkarovy metody jsou zakořeněné v respektu k přírodě. Nepoužívá chemii, vína nefiltruje a většinu lahvuje bez přidání síry. Vedle těchto tradičních přístupů však neustále inovuje – experimentuje s karbonickou macerací, pozdní sklizní hroznů s botrytídou a opakovanou fermentací spojenou s macerací během tří let. Každý z těchto postupů dává jeho vínům nezaměnitelný charakter, který oslovuje znalce i milovníky vína po celém světě.

Každá láhev Oszkarova vína je zážitkem – propojením terroir, tradice a nekonečné vášně. Jeho vína jsou velice bohatá, elegantní a dokonale reprezentují jedinečnost regionu, ze kterého pochází. Ať už si vyberete vína jako Kadarka, Furmint nebo Tamjanika, čeká vás cesta plná autentických chutí a emocí.

Jsme nesmírně hrdí, že můžeme Oszkarova vína přinášet na český trh. Ochutnejte jeho mistrovská díla a objevte, proč jsou považována za klenoty naturálního vinařství, které oslavují harmonii mezi člověkem a přírodou.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
Weissburgunder Másik Bio Respekt 2023, BÍLÉ SUCHÉ, GSELLMANN
-
+
+
Celkem
375 
Pokračovat v nákupu