menu

Horse Negro Pét-nat, suché, Korábmoravské zemské víno

Odrůda
Frankovka, Tramín, Hibernal
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2022
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
12 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Boleradice

375  vč DPH

Katalogové číslo: 2023000000047 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Toto je něco, co jsme ještě nikdy předtím nepili; dokud jsme tedy nenavštívili sklep Petra Korába v Boleradicích, kde nám ho Petr bouchnul jako jeden z perlivých otvíráků. Když chceme zavzpomínat na jižní Moravu, nemůžeme opomenout Horse Negro, jehož svěžest, příjemné aroma, perlení, ale zároveň sofistikovaná komplexita nás baví čím dál víc. A bude i vás. 

Už podle etikety je jasné, že půjde o pěknou divočinu – na našich spřátelených vinařích se nám líbí, že se nebojí experimentovat. Horse Negro je cuvée poskládané z Frankovky, macerovaného Tramínu a špetky Hibernalu. Přesto to spolu všechno splývá v jednu harmonii; ani špetka kakofonie. Frankovka se postarala o dospělost a eleganci, Tramín o voňavost a hravost a Hibernal to podtrhuje svou plností a kořenitostí

Horse Negro je skvělé osvěžující víno, doporučujeme ho dobře nachladit. Báječně bude fungovat i jako aperitiv na začátek dlouhého večera. Je ale také možné, že už u něj zůstanete…

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu