menu

Cuvée speciále Bio Respekt 2023, Gsellmann

Odrůda
Zweigelt, Frankovka, Pinot Noir, Rösler
Vinařství
Andreas Gsellmann
Ročník
2023
Zbytkový cukr
1 g/l
Obsah kyselin
4,9 g/l
SO2 celkem
15 mg/l
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Rakousko
Vinařská oblast
Burgenland
Podoblast
Neusiedlersee
Vinařská obec
Gols
Půda
dunajský terasový štěrk, písčitohlinité půdy s podílem vápence
Sklizeň
ruční sběr v září a říjnu 2023
Zrání
nerezových tancích a dřevěných sudech
Podávat při
14–16 °C

345  vč DPH

+

11 ks ihned k odeslání

SKU: 2025000000086 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Lehké, šťavnaté, svěží červené, které potěší každý chuťový pohárek, aniž by Vás unavilo. Andreas poskládal Cuvée Spéciale z Zweigeltu, Frankovky, Pinotu Noir a Rösleru – a dohromady vzniklo víno, které se pije vážně samo.

Hrozny byly ručně sklizeny na přelomu září a října, víno spontánně fermentovalo a následně zrálo částečně v nerezových tancích, částečně v dřevěných sudech.

Žádná kouzla, žádné alibi – jen poctivá práce, nefiltrované lahvování, minimum síry a certifikace Respekt-BIODYN (AT-BIO-402).

Vinice leží na svazích, kde se půda mění jako nálada po druhé sklence – kousek štěrku, trochu písku, špetka vápence. Výsledkem je lehká zemitost a elegantní rovnováha, která vínu sedne jako víkend bez povinností.

Na nose červené bobulové ovoce, v chuti živost, jemná kořenitost a kyselina tak akorát. Je to červené, které si klidně otevřete ve tři odpoledne…a hned ten home office začne dávat větší smysl.

Vinařství

Vinařství Andreas Gsellmann se nachází v malebné vesnici Gols v rakouském Burgenlandu, kde se jeho historie píše už od 19. století. Dnes hospodaří na 14 hektarech vinic, které se rozprostírají v těsné blízkosti Neziderského jezera. Tento region je známý svými písčitými, jílovitými a vápenitými půdami, které v kombinaci s unikátním mikroklimatem vytvářejí ideální podmínky pro pěstování hroznů.

Vinařství je rodinným podnikem, jehož filozofie spočívá v biodynamickém zemědělství, které klade důraz na respekt k přírodě a udržitelný přístup k vinařství. Hrozny jsou sbírány ručně a fermentace probíhá spontánně, což zajišťuje pravdivý projev terroiru. Vína jsou stabilizována pouze minimálním množstvím síry, pokud je to nezbytně nutné.

S Andreasem jsme se poprvé seznámili na světoznámém festivalu Raw Wine v Paříži, kde nás okamžitě zaujaly nejen jeho vína, ale i myšlenka, která se za nimi skrývá. Andreasovy vína mají dynamickou povahu, která se neustále vyvíjí a mění, jak ve vůni, tak v chuti, což je činí fascinujícími pro všechny milovníky naturálních vín. K tomu přispívá i skutečnost, že vinařství je členem prestižního sdružení Pannobile, které sdružuje devět vizionářských vinařů z Gols, zaměřujících se na nejvyšší kvalitu s důrazem na ekologické a přírodní procesy. Toto sdružení založil právě jeho otec Hans.

Když jsme navštívili Andrease v jeho vinařství a ochutnali vína v jejich přirozeném prostředí, potvrdili jsme si, že jsou stejně skvělá, jak jsme je pamatovali z prvního setkání v Paříži.

Vinice Goldberg, Salzberg a Gabarinza produkují vína s výrazným projevem terroir a nezaměnitelným charakterem. Vína od Andrease Gsellmanna si vybírají restaurace po celém světě – od USA až po Japonsko, což jen potvrzuje výjimečnou kvalitu a talent, který Andreas bezesporu má.

Jeho vína spojují tradiční vinařské techniky s biodynamickým přístupem, jenž klade důraz na přirozené procesy a ekologickou rovnováhu mezi vinařem a přírodou. Každá láhev vypráví příběh rodiny Gsellmannů, která předává své hodnoty z generace na generaci.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
UNCUT SILLER, červené suché, Koráb
-
+
+
Celkem
365 
Pokračovat v nákupu